Annons

Annons

Vaniljfyllda mandelrutor

Marsànsmörkräm, mandelmassa... Lager på lager av mumsiga smaker i långpanna!

Dela
(11)

Vaniljfyllda mandelrutor

ca 42 st
200 g smör
4 ägg
4 dl strösocker
6 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 dl mjölk
ca 50 g mandelspån

Marsànsmörkräm
175 g mjukt smör
1½ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
3 dl kall marsànkräm
kakao
100–150 g mandelmassa
25–50 g rostade mandelspån

Annons

Ugn 200°

Gör så här

1. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst.

2. Blanda mjöl, bakpulver och vanilj. Rör ner det i smeten växelvis med mjölken och smöret. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30×40 cm, med bakpapper. Strö på mandelspånen.

3. Grädda mitt i ugnen 15–20 min. Låt svalna.

4. Marsànsmörkräm: Rör samman smör, florsocker och vanilj till en slät smörkräm. Blanda ner lite av smörkrämen i taget i marsànkrämen. Bred krämen på kakan och sikta lite kakao över. Riv mandelmassan. Strö den och mandelspånen över kakan. Låt stelna i kylen, skär upp i rutor.

 

Läs mer

Fru Bråttoms äppelkaka i långpanna

Ljuvliga vaniljrutor i långpanna

Bästa kakorna i långpanna – 6 smaskiga recept

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(11)


Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…