Annons

Annons

Vaniljfyllda hallongifflar

Den rosa glasyren sätter guldkant på våra lättbakade gifflar fyllda med vaniljkräm och hallon.

Dela
(1)

Gifflar med hallon och vanilj

24 st
Deg
25 g jäst
2 dl kaffe- el matlagningsgrädde, ca 37°
2 äggulor
½ tsk salt
½ dl strösocker
5½–6 dl vetemjöl
100 g smör, mjukt

Fyllning
ca 2 dl vaniljkräm, klicka här för recept >>
ca 150 g hallon

Annons

Till pensling
uppvispat ägg

Glasyr
1½ dl florsocker
1½–2 tsk vatten
några droppar röd karamellfärg

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Deg: Smula ner jästen i en skål och rör ut den i grädden. Tillsätt äggulor, salt, socker och ca ¾ av mjölet.

2. Klicka i smöret under omrörning. Tillsätt det mesta av det resterande mjölet; spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig och blank. Låt jäsa under duk, ca 30 min.

3. Dela degen i två delar. Kavla ut till rundlar ca 30 cm i diam. Skär varje rundel i 12 snibbar.

4. Fyllning: Lägg en klick vaniljkräm och några hallon på varje snibb. Rulla samman till gifflar. Låt jäsa på plåt med bakpapper, ca 30 min. Pensla med lätt uppvispat ägg.

5. Grädda i mitten av ugnen, 7–8 min. Rör samman glasyren och dekorera.

 

Läs mer:

Sockerdoppade vanilj- och blåbärsbullar

Världens godaste kanelbullar

Mumsiga äppelbullar

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(1)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…