Annons

Annons

Välkommen till bords!

Annons

Fläskfilémedaljonger & rödvinssås

Bra bjudrätt när man inte är så många runt bordet. Såsen kan göras i förväg och värmas.

Fläskfilémedaljonger & rödvinssås

4 port

600 g fläskfilé

100 g dessertost med pepparsmak

8 skivor bacon

2 msk smör

Rödvinssås

1 schalottenlök

1 liten morot

2 msk smör

1 dl rött vin

2 dl vatten

1½ msk konc kalvfond

½ msk tomatpuré

3 stjälkar persilja

½ msk maizena majsstärkelse

kinesisk soja

Servering

klyftpotatis

persilja

haricots verts

röd paprika

 

Gör så här

1. Putsa fläskfilén. Dela den i fyra lika stora bitar. Ställ dem på högkant och bulta ut dem lite lätt med handen. Skär ett snitt från sidan med en vass kniv i filéerna så att det bildas fickor. Salta och peppra, fördela osten i fickorna.

2. Linda bacon runt filébitarna, fäst med tandpetare. Stek medaljongerna gyllenbruna i smör. Häll 1 dl vatten i stekpannan och låt köttet eftersteka under lock på svag värme 5 min.

3. Sås: Skala och tärna lök och morot, fräs grönsakerna mjuka i smör. Tillsätt vin, vatten, fond, tomatpuré och persilja. Låt koka 5 min. Sila såsen, släng det som samlas i silen och häll såsen i en kastrull. Rör ut maizenan i lite vatten. Rör ner redningen i såsen under tiden den kokar. Låt småputtra ett par min, smaka av med soja, salt och peppar.

Ellinor Varady

 

 

 

 

Av Ellinor Varady

Foto: Erik Karlsson

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…