Annons

Annons

Krämig vegolasagne

En vegetarisk lasagne är precis lika krämig och mättande som en traditionell lasagne. Passar perfekt som vardagsmat eller som bjudrätt!

Annons

vegolasagne

4 –5 port

1/2 paket lasagneplattor
100 g riven mozzarella

Tomatsås
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
1 msk äppelcidervinäger
2 burkar krossade tomater
1 tsk farinsocker
1 dl gröna oliver i skivor
2 msk kapris
1 tsk salt
2 krm peppar
1 tsk timjan
1 broccoli
2 morötter
1 liten squash
2 paprikor
150 g champinjoner
1 msk olja
1 tsk salt
2 krm peppar

Ostsås
50 g smör
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 tärning grönsaksbuljong
2 dl riven lagrad ost
1/2 tsk salt
2 krm peppar

Ugn 200 °

 

Gör så här

1. Tomatsås: Skala och hacka gul lök och vitlök och stek i oljan. Tillsätt vinäger, tomatkross, farinsocker, oliver och kapris. Sjud såsen i 5 min, smaka av med salt och peppar.

2. Skär broccolin i små bitar, skala och skiva morötter och tärna squashen smått. Strimla paprikan. Skiva svampen. Stek svamp och grönsaker i oljan. Salta, peppra och rör ner det stekta i tomatsåsen. Sjud såsen i ytterligare 5 min.

3. Ostsås: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölet och blanda. Späd med mjölken till en sås och smula i buljongtärningen. Sjud några min och tillsätt riven ost. Smaka av med salt och peppar.

4. Bottna en lasagneform med tomatsås och varva lasagneplattor med tomatröra, mozzarellaost och ostås. Avsluta med ostsås. Grädda längst ner i ugnen i ca 35 min.

 

Läs mer:

Mustig pastagratäng

Smal blomkålsgratäng

Örtdoftande squash- och paprikapaj

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson

Läs också:

Dela
(29)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…