Annons

Annons

Vad är det som doftar så gott…

Dela
(0)

kycklinggryta

Smakrikt och gott med både dijonsenap och dragon. Servera gärna med fluffigt, nykokt ris.

Kycklinggryta med senap & dragon

4 port

600–800 g lårfilé av kyckling

1 purjolök

½ litet huvud savoykål

Annons

2 msk olivolja

2 dl vatten

1 tärning kycklingbuljong

3 dl crème fraiche

½–1 msk dijonsenap

½ tsk dragon

1–2 msk maizena brun redning

2 små paprikor, gärna olika färger

kinesisk soja

 

Gör så här

1. Skär filéerna i mindre bitar, salta och peppra. Skölj och skär purjolöken i tunna skivor. Strimla kålen. Fräs kyckling och purjo i olja i en gryta tills köttet har fått lite färg, vänd ner kålen mot slutet.

2. Häll på vatten, smula i buljongtärningen samt tillsätt crème fraiche, senap och dragon. Låt småkoka 5–8 min. Red av med redning till lagom konsistens. Smaka av med soja och peppar. Skölj, kärna ur och finstrimla paprikan. Fördela den över grytan.

Av Ellinor Varady Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…