Annons

Annons

Underbara blåbärsbullar!

Dela
(0)

Blåbärsbullar

Saftigt och gott med blåbär i mitten.

Blåbärsgrottor

20 st

1 sats vetedeg (se recept nedan)

2 dl blåbär

2 msk strösocker

1 msk potatismjöl

Pensling

ägg

Garnering

florsocker

Ugn 250º

 

Gör så här

1. Knåda degen lite lätt på mjölat bakbord. Dela den i 20 lika stora bitar. Rulla varje degbit till en bulle. Platta till bullarna något och lägg dem i stora bullformar. Gör en grop mittpå bullen.

Annons

2. Blanda blåbär, socker och potatismjöl. Fördela bären i groparna. Låt jäsa under duk ca 20 min.

3. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 5–10 min. Pudra över florsocker vid servering.

 

Vetedeg

Med en bra grunddeg varierar du lätt bullarna, ändra bara fyllningen och sättet du bakar ut degen på – möjligheterna är oändliga!

Gör så här

Smält 100 g smör, häll i 3 dl mjölk och värm till fingervarmt, 37º. Smula ner 50 g jäst för söta degar i en bunke, häll över vätskan. Tillsätt ¾ dl strösocker och 8–9 dl vetemjöl. Arbeta degen kraftigt tills den är smidig och blank. Låt degen jäsa på dragfri plats under duk, 30–40 min.

Av: Ellinor Varady Foto: Erik Karlsson

 

 

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…