Annons

Annons

Kardemummakaka med rabarber

Rustik sockerkaka med smak av kardemumma och rabarber. Bjud den som dessert eller till kaffet. 

Dela
(544)

Ljuvlig kardemummakaka

10–12 bitar
150 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 rabarberstjälkar, ca 300 g
2 msk strösocker
1 tsk stött kardemumma
11/2 tsk maizena majsstärkelse

Annons

Topping
florsocker

Garnering
kryddgrönt
Ugn 175°

Gör så här

1. Smörj och bröa en form med avtagbar kant, ca 24 cm i diam. Kläm gärna ett smort bakpapper i botten på formen. Blanda smör, socker och ägg med en elvisp.

2. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner dessa i smeten. Vispa allt till en slät smet. Bred ut smeten i formen.

3. Dela rabarbern i ca 1 cm stora skivor. Blanda samman rabarber, socker, kardemumma och majsstärkelse. Fördela blandningen över smeten.

4. Grädda mitt i ugnen ca 50 min. Låt kakan svalna något. Sikta lite florsocker över den. Servera med vaniljvisp eller vispad grädde.

 

Läs mer

Extra saftig sockerkaka

Lättfixad limesockerkaka

Festlig kaka med kolasmak

 

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

Assistent: Lovisa Norrsell


Läs mer om:

Dela
(544)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…