Annons

Annons

Ugnsstekt sesamkyckling med teriyakisås

Ugnsstekt kyckling med både vitlöksmajonnäs och hemgjord teriyakisås. En riktigt lyxig maträtt som passar perfekt på festmiddagen eller till fredagsmyset!

Annons
Ugnsstekt sesamkyckling med teriyakisås recept

Ugnsstekt sesamkyckling.

4 port
500 g kycklinginnerfiléer
1 msk soja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 tsk sesamfrön

Teriyakisås
2 tsk sesamolja
1 hackad vitlöksklyfta
2 msk färsk riven ingefära
1 dl ljus soja
ev 1 msk sherry

Grönsaker
800 g potatis
300 g morötter
raps- el olivolja
1 squash
2 paprikor

Vitlöksmajonnäs
2 dl majonnäs
2 vitlöksklyftor

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Grönsaker: Skär potatis och morötter i bitar och blanda med olja. Lägg dem på en ugnsplåt. Salta och peppra efter smak och stek i ugnen ca 35 min. Skär squash och paprika i bitar och blanda med potatisen efter 20 min.

2. Vitlöksmajonnäs: Pressa vitlöksklyftorna i majonnäsen och rör om.

3. Lägg kycklingfiléerna på ett fat och blanda dem med soja. Salta och peppra och stek dem i ugnen ca 20 min. Strö över sesamfrön.

4. Teriyakisås: Blanda ingredienserna.

5. Servera kycklingen med de ugnsstekta grönsakerna, vitlöksmajonnäs och teriyakisås.

 

Läs mer:

5 krämiga pannkaksrullar

Lövbiff i fransk senapssås

Färsbiff och mustig rödvinssås 

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson

Läs också:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…