Annons

Annons

Ugnsstekt fläskytterfilé

En nyttig och läcker middag blir det med fläskytterfilé och äppleyoghurt som serveras med kokt potatis.

 Ytterfile

1 msk japansk soja
1 msk chilisås
1 msk olivolja
300 g fläskytterfilé
200 g pak-choi (släkt med kinesisk kål)

Äppelyoghurt
1 syrligt äpple
½ vitlöksklyfta
1 dl matyoghurt (8%)
1 tsk honung
1 msk hackad persilja

Annons

Servering
300 g potatis

Ugn 175°

1. Blanda soja, chilisås och olivolja. Gnid in fläskytterfilén med blandningen och lägg köttet i en ugnsform. Klyfta pak-choi-kålen och lägg ner i formen.

2. Stek i ugn tills köttet har en innertemp på 68, ca 30 min. Låt vila 5 min innan köttet skärs upp.

3. Tärna äpplet och riv vitlöken fint. Blanda äpple, vitlök, matyoghurt, honung, persilja, salt och peppar.

4. Koka potatisen och servera till köttet och äppelyoghurten.

 

Receptet är beräknat för 2 personer.

Fler nyttiga recept för dig som vill äta lite nyttigare hittar du genom att klicka här >>

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…