Annons

Annons

Ugnsbakade ägg i portionsform

Stilig förrätt med ägg som ugnsbakas i portionsformar. Servera direkt, äggen ska ätas varma.

Dela
(1)

Ägg i portionsform

4 port
5 små salladslökar
3 msk smör
1 tsk strösocker
2 krm salt
1 krm riven muskotnöt
80 g småbladig spenat
1–2 dl riven lagrad ost
4 msk vispgrädde
4 ägg

Garnering
gräslök, dill eller krasse
1 krm cayennepeppar
Ugn 175°

Annons

 

Gör så här

1. Ansa och strimla löken. Hetta upp smöret och fräs löken blank och smidig, utan att den får färg. Strö över socker, salt och muskot.

2. Ansa spenaten. Lägg ner spenaten i blandningen och låt bladen bli mjuka. Tryck ut och häll av vätskan om det finns någon kvar.

3. Fördela i 4 eldfasta formar. Tillsätt riven ost och grädde.

4. Knäck ett ägg i varje form. Baka mitt i ugnen, 10–12 min.

5. Garnera med kryddgrönt. Pudra över lite cayennepeppar.

 

Läs mer

Karibisk räkcocktail

Citrondoftande laxentré

Matjessill med ägg och brynt smör

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(1)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…