Annons

Annons

Ugnsbakad lax med saffran

Lax i ugn är lättlagat och gott! Här gratinerar vi laxen med ett täcke av crème fraiche, saffran och ost.

Ugnsbakad lax med saffran

6 port
1 kg hel laxsida med skinn
2 dl crème fraiche med saffran och tomat
1 dl riven parmesanost
1/2 dl grovhackad dill

Ugn 150°

 

Gör så här

1. Putsa laxen och placera i en bakpappersklädd långpanna.

Annons

2. Blanda crème fraiche med saffran. Rör ner parmesanost och hälften av dillen. Fördela blandningen på laxen.

3. Stek mitt i ugnen tills laxen har en innertemperatur på ca 50°. Ta ut och strö över resterande dill. Servera med ugnsstekt delikatesspotatis och blandad sallad.

 

Läs mer

Kycklingrullader

Lövbiff i grönpepparsås

Fläskytterfilé med madeirasås

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

Läs också:

Dela
(5)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…