Annons

Annons

Ugnsbakad brysselkål

Fullt med goda nyttigheter!

Dela
(1)

Ugnsbakad brysselkål

4 port

250 g brysselkål

1/2 dl rostade hasselnötter

2 msk olivolja

1 msk tamari el japansk soja

1 tsk honung

ev lite chiliflakes

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Skär bort lite av stammen på brysselkålen, ta bort ev fula blad.

Annons

2. Klyv kålen och lägg i en ugnsfast form.

3. Hacka nötterna och sprid ut dem över kålen.

4. Blanda olivolja, tamari och honung, ringla dressingen över kål och nötter. Toppa ev med chiliflakes.

Gilla Hemmets på Facebook

5. Ugnsrosta i cirka 25 min.

 

Läs mer: 

5 nyttiga middagar

3 veckomenyer som får dig att rasa i vikt 

3 recept för dig som vill gån ner i vikt med 5:2

 

Utdrag ur Good Mood Food, Lind & Co

Text: Ulrika Hoffer

Foto & matstyling: Karolina Olson Haglund


Läs mer om:

Dela
(1)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…