Annons

Annons

Ugnsbakad brysselkål

Fullt med goda nyttigheter!

Ugnsbakad brysselkål

4 port

250 g brysselkål

1/2 dl rostade hasselnötter

2 msk olivolja

1 msk tamari el japansk soja

1 tsk honung

ev lite chiliflakes

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Skär bort lite av stammen på brysselkålen, ta bort ev fula blad.

Annons

2. Klyv kålen och lägg i en ugnsfast form.

3. Hacka nötterna och sprid ut dem över kålen.

4. Blanda olivolja, tamari och honung, ringla dressingen över kål och nötter. Toppa ev med chiliflakes.

5. Ugnsrosta i cirka 25 min.

 

Läs mer: 

5 nyttiga middagar

3 veckomenyer som får dig att rasa i vikt 

3 recept för dig som vill gån ner i vikt med 5:2

 

Utdrag ur Good Mood Food, Lind & Co

Text: Ulrika Hoffer

Foto & matstyling: Karolina Olson Haglund

Läs också:

Dela
(1)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…