Annons

Annons

Två ljuvliga såser till skaldjursfesten

Dela
(0)

Romsås

Klassisk sås som är perfekt till både fisk och skaldjur.

Romsås

5 dl crème fraiche

2 schalottenlökar

150 g röd kaviarmix

pressad citron

citronpeppar

 

Gör så här

1. Vispa crème fraichen med elvisp så att den blir lite fastare.

Annons

2. Skala och finhacka löken. Vänd ner lök och rom i crème fraichen, smaka av med citron, citronpeppar och salt.

 

Citronmajonnäs

Satsa på att göra egen majonnäs, den blir ju så mycket godare. Vill du, så pressa i lite vitlök!

Citronmajonnäs

2 äggulor

1 msk bordssenap

½ citron, saft och skal

3 dl rapsolja

4–6 droppar tabasco

ev 1 vitlöksklyfta

2 krm salt

 

Gör så här

1. Blanda äggulor, senap, citronsaft och -skal i matberedare. Kör på högsta hastighet och tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en tunn stråle tills all olja har arbetats in i majonnäsen.

2. Smaksätt med tabasco och ev pressad vitlök. Smaka av med salt.

Tips! Se till att alla ingredienser har rumstemperatur så skär sig inte majonnäsen.

Av: Ellinor Varady Foto: erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…