Annons

Annons

Tunna kycklingfiléer och grillade grönsaker

Marinerade och grillade kycklingfiléer som serveras med en färgrik blandning av grönsaker, potatis och krämig pesto. 

Dela
(2)

Tunna kycklingfiléer och grillade grönsaker

Tunna kycklingfiléer och grillade grönsaker.

4 port
500 g tunna kycklingfiléer
2 msk olja
1 msk soja
2 krm peppar
1 krm chilipeppar
1 tsk salt

Grillade grönsaker
4 paprikor
1 squash
500 g kokt färskpotatis
200 g hela små champinjoner
2 msk olja
1 tsk salt
1 knippe bladpersilja

Annons

Avokadopestosås
1 basilikaplanta
2 avokador
1/2 krossad vitlöksklyfta
25 g pinjenötter
1 msk olja
1 citron, saft och rivet skal
2 krm salt
2–3 msk vatten

 

Gör så här

1. Grillade grönsaker: Skär paprikorna i bitar och skiva squashen. Dela stora potatisar och svamp. Lägg svamp och grönsaker i en plastpåse. Häll i olja och salt och blanda ordentligt. Ta upp och grilla grönsaker och svamp ca 5 min i en wokpanna på grillen (eller spisen). Blanda med persilja.

2. Sås: Plocka bladen av basilikan. Mixa med avokadokött, vitlök, pinjenötter och olja. Smaksätt med citron och salt. Späd med kallt vatten till lagom konsistens.

3. Kyckling: Blanda olja, soja, peppar och chilipeppar med kycklingen i en plastpåse. Grilla kycklingfiléerna ca 2 min per sida eller tills de är färdiggrillade. Salta.

4. Servera kycklingen med grillade grönsaker och avokadopestosås.

 

Läs mer:

Grillade laxspett med skagenröra

Grillade grönsaker med bulgur och läckra såser

Grillad kyckling med vitlökssås 

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson


Läs mer om:

Dela
(2)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…