Annons

Annons

Triss i choklad!

Dela
(0)

Hemmets Veckotidning

Chokladälskarens dröm!

Triss i choklad
12–14 bitar
100 g smör
15 digestivekex
1 msk kakao
Fyllning 1
2 gelatinblad
¾ dl vispgrädde
150 g hackad vit choklad
200 g färskost, t ex philadelphiaost
Fyllning 2
2 gelatinblad
2 dl vispgrädde
150 g hackad mörk choklad
250 g färskost, tex philadelphiaost
Garnering
kakao
physalisbär
Ugn 175°

Annons

Gör så här
1. Smält smöret. Krossa kexen, gärna i en mixer. Mixa till en smulig blandning tillsammans med smör och kakao. Tryck ut i en form, ca 24 cm i diam, med löstagbar kant. Grädda mitt i ugnen, ca 10 min. Låt svalna.
2. Fyllning 1: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, minst 5 min. Koka upp grädden, ta den från värmen. Rör ner chokladen och låt den smälta. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta under omrörning i chokladblandningen. Tillsätt färskosten. Häll fyllningen ovanpå bottnen. Ställ in i kylen och låt stelna, ca 30 min.
3. Fyllning 2: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten minst 5 min. Låt hälften av grädden koka upp, ta den från värmen. Tillsätt chokladen och låt den smälta. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta under omrörning i chokladblandningen. Tillsätt färskosten. Vispa resten av grädden och vänd ner den. Häll fyllningen ovanpå den vita fyllningen. Ställ in i kylen och låt stelna, ca 1 tim.
4. Garnering: Sikta över kakao och dekorera med physalis.

Tips! Gör ett vackert mönster i chokladfyllningen genom att försiktigt dra en gaffel runt på toppen innan den ställs i kylen.

Av Boel Ottmer Foto: Pontus Ferneman

 


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…