Annons

Annons

Toscatoppade hallongömmor

Något för dig som gillar lyxiga mördegskakor! Under det knäckiga toscatäcket väntar en härlig hallonfyllning.

Dela
(0)

Hallontosca

Läcker hallontosca.

 

ca 22 st små

3½ dl vetemjöl
2½ msk rörsocker
175 g smör
1 äggula

Glasyr
50 g smör
½ dl strösocker
1 msk ljus sirap
½ msk vetemjöl
1½ msk vispgrädde
125 g mandelspån

Fyllning
ca 150 g hallon

Annons

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Blanda snabbt samman ingredienserna till mördegen. Rulla till ca 22 bollar. Lägg bollarna i aluminiumformar och tryck ut en stor fördjupning. Ställ formarna i kylen.

2. Glasyr: Blanda alla ingredienser utom mandeln i en kastrull. Låt koka upp. Ta från värmen och tillsätt mandeln.

3. Fyllning: Lägg ett par hallon i varje kaka. Toppa med en klick glasyr.

4. Grädda i nedre delen av ugnen 20–25 min.

 

Läs mer

Kladdkaka med tosca

Lyxiga toscarutor

Chokladdoppade toscarutor

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…