Annons

Annons

Toscasnäckor med daim

Toscasnäckor som innehåller ungefär allt man kan önska sig – daim, mandelmassa och så knäckigt god tosca.

Annons

Toscasnäckor med daim
42 st stora

Fyllning
200 g mandelmassa
150 g smör, mjukt
ca 75 g daim

Toscaglasyr
75 g smör
1 dl strösocker
½ dl ljus sirap
1½ msk vetemjöl
1½ msk mjölk
200 g mandelspån

Pensling och garnering
1 ägg
ca 75 g daim

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Gör grunddegen (recept längre ner) och låt den jäsa enligt beskrivningen.

2. Fyllning: Riv eller smula mandelmassan och rör samman med smöret. Hacka daimen.

3. Dela degen på mitten och kavla ut till två rektanglar, ca 30×50 cm. Bred på fyllningen och strö på daimhack. Rulla samman och skär i bitar. Lägg bullarna i formar på plåt och låt jäsa under duk i ca 40 min.

4. Tosca: Smält smöret. Tillsätt socker, sirap, mjöl och mjölk och låt blandningen bara precis koka upp under omrörning på svag värme. Ta kastrullen från värmen. Rör i mandeln och låt toscan svalna.

5. Pensla bullarna med lätt uppvispat ägg. Lägg en klick toscasmet på varje bulle. Hacka daimen och strö den över bullarna.

6. Grädda mitt i ugnen 8–10 min.

 

1 sats grunddeg, vetebröd
50 g jäst
4½ dl mjölk, 22°
1 tsk stött kardemumma
1 dl strösocker
1 ägg
12–13 dl vetemjöl
125 g smör, mjukt
½ tsk salt

Gör så här
1. Smula jästen i en skål och lös jästen i mjölken.
2. Tillsätt kardemumma, socker, ägg, det mesta av mjölet och smöret. Arbeta degen smidig. Tillsätt saltet och arbeta degen ytterligare några min. Låt jäsa under duk 1–1½ timme.

 

Läs mer:

Nutellaknyten med mandelmassa

Blåbärsbullar de luxe

5 sätt att variera fyllningen i dina bullar

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(2)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…