Annons

Annons

Toscarutor i långpanna

 

Sugen på något gott till kaffet? Prova dessa lyxiga mördegskakor med knäckig toscasmet och choklad!

 

24 st

150 g smör
3½ dl vetemjöl
3/4 dl strösocker
1 krm salt
2 äggulor

Tosca
100 g smör
1½ dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
2 dl skållad hackad mandel

Annons

Garnering
200 g mörk choklad

Ugn 175°


Gör så här
1. Tärna smöret. Blanda mjöl, socker och salt i matberedaren. Tillsätt smöret och äggulorna. Kör snabbt ihop till en deg. Svep in degen i plast och lägg den kallt 30 min.

2. Tag ut degen. Kavla ut degen till en 24×30 cm stor platta. Lägg plattan i en bakpappersklädd form med samma mått. Grädda kakan mitt i ugnen 7–8 min. Låt den svalna något.

3. Tosca: Blanda toscasmeten i en kastrull. Koka upp och häll toscan över mördegen. Grädda 10–12 min till. Lyft över bakpapperet med toscakakan till en skärbräda. Skär kakan i rutor strax efter att den kommit ut ur ugnen. Låt rutorna svalna.

4. Garnering: Smält chokladen över vattenbad. Doppa kakorna på diagonalen i choklad. Låt dem stelna på bakpapper.

 

Foto: Bo Ingvar Jönsson

Läs också:

Dela
(3)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…