Annons

Annons

Toscamuffins med hallon och choklad

Här stoppar vi mörk choklad och hallon i muffinsen och brer härlig mandeltosca på toppen.

Dela
(29)

Toscamuffins med hallon och choklad

15–16 st

75 g smör
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl strösocker
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Fyllning
100 g mörk choklad
50–100 g hallon

Mandeltosca
50 g smör
½ dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
50 g mandelspån

Annons

Ev garnering
50 g mörk choklad
15–16 färska hallon

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Smält smöret. Häll i mjölken. Vispa ägg och socker poröst.

2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ner det i äggsmeten växelvis med smör- och mjölkblandningen. Fördela smeten i muffinsformar, fyll dem till knappt ¾.

3. Fyllning: Dela chokladen i bitar. Tryck ner en chokladbit och några hallon i varje. Grädda mitt i ugnen 11–12 min. De ska vara genomgräddade men inte mer.

4. Mandeltosca: Smält smöret och blanda i resten av ingredienserna och låt bara precis koka upp. Bred lite glasyr på varje muffins.

5. Grädda ytterligare 5–6 min tills de fått fin färg. Låt svalna.

6. Ev garnering: Hacka och smält chokladen. Klicka den mittpå muffinsen och lägg på hallon.

 

Läs mer 

Fantastisk hallontosca

Äppelmuffins med tosca 

Kladdkaka med tosca

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(29)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…