Annons

Annons

Toscakaka med bärtopp

Saftig mjuk kaka med knäckig honungstosca. Servera med blandade bär och vispad grädde!

Dela
(54)

toscakaka

10–12 bitar
150 g mjukt smör
2 dl strösocker
2 ägg
1/2 dl gräddfil
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Honungstosca
75 g smör
2 dl hackad sötmandel
1/2 dl strösocker
1/2 dl flytande honung
11/2 msk vetemjöl
11/2 msk mjölk

Annons

Garnering
ca 2 dl valfria bär, hela el delade
nektarinklyftor

Ugn 175°

Gör så här

1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör mellan varje ägg. Rör ner gräddfilen. Blanda mjöl och bakpulver, sikta ner i smeten.

2. Kläm fast ett smörat bakpapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diam. Häll i smeten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 25 min.

3. Honungstosca: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och låt sjuda på svag värme under omrörning i 1–2 min eller tills smeten tjocknat. Bred ut toscan på kakan och grädda vidare mitt i ugnen 10–15 min. Låt kakan stå kvar i formen lite innan du lossar kanten. Lägg upp kakan på serveringsfat när den svalnat.

4. Toppa med blandade bär och nektarinklyftor.

 

Läs mer

Knäckiga toscabitar

Mazariner med tosca

Fantastisk hallontosca

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(54)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…