Annons

Annons

Toscakaka med äpplen

Extra saftig blir toscakakan om du fyller den med kanelpudrade äppelklyftor!

Toscakaka med äpplen

ca 12 bitar
150 g smör
3 ägg
2½ dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning
2½ msk strösocker
2½ tsk malen kanel
2–3 äpplen

Tosca
75 g smör
1 dl strösocker
1 msk honung
ca 100 g blandade nötter (hasselnötter, jordnötter, cashewnötter)
1½ msk vetemjöl
1½ msk mjölk

Annons

Ugn 175°, 200°

 

Gör så här

1. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst.

2. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner det i smeten tillsammans med smöret. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diam, med avtagbar botten.

3. Rör samman socker och kanel. Skala, klyfta och kärna ur äpplena. Vänd dem i kanelsockret och tryck ner dem i smeten.

4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen på 175° tills den är nästan klar, 35–40 min.

5. Tosca: Smält smöret. Rör i resten av ingredienserna och låt precis koka upp.

6. När kakan tagits ur ugnen, höj värmen till 200°. Häll toscasmeten över kakan. Grädda i mitten av ugnen ytterligare 10–12 min. Servera gärna med glass.

 

Läs mer

Fantastisk hallontosca

Äppelmuffins med tosca 

Kladdkaka med tosca

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(2)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…