Annons

Annons

Toscakaka i långpanna

Lyxig långpannekaka med knäckig tosca på toppen – perfekt när du ska baka till många!

Dela
(10)

Toscakaka i långpanna

ca 24 rutor

200 g smör
4 ägg
3 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk

Toscatäcke
75 g smör
½ dl strösocker
½ dl ljus sirap
1–1½ msk vetemjöl
1½ msk mjölk
150 g mandelsplitter

Ugn 175°

Annons

 

Gör så här

1. Smält smöret. Ta kastrullen från värmen. Vispa ägg och socker poröst.

2. Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten tillsammans smöret och mjölken. Bred ut smeten i en långpanna, ca 25×35 cm.

Gilla Hemmets på Facebook

3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min.

4. Toscatäcke: Smält smöret. Rör ner socker, sirap, mjöl och mjölk i smöret. Koka upp. Ta från värmen och rör i mandeln. Fördela glasyren över kakan.

5. Grädda i mitten av ugnen i ytterligare 12–15 min tills glasyren fått fin färg.

 

Läs mer

Kladdkaka med tosca

Lyxiga toscarutor

Chokladdoppade toscarutor

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(10)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…