Annons

Annons

Torskrygg och broccolicrème

Kokt torsk med broccolicrème serveras med kokt potatis, gott och nyttigt!

Dela
(4)

Torsk

2 bitar torskrygg à 125 g
½ tsk salt
250 g broccoli
2 msk smör
1 tsk riven pepparrot på burk
2 msk finhackad rödlök
½ strimlat äpple
½ msk citronsaft
hackad persilja

Tillbehör
300 g kokt potatis

Annons

Ugn 175°

Gör så här

1. Salta torskryggen och låt ligga 10 min. Torka av noga och laga i ugn, 175, till en innertemperatur på 52, ca 15 min.

2. Skär loss broccolibuketterna från stjälken. Skala och skiva stjälken i ½ cm tjocka skivor. Koka buketter och stjälkskivor i lättsaltat vatten tills allt är mjukt med kärna. Häll av och ånga av ordentligt. Mixa buketterna (inte stjälken) med smör till slät crème. Smaka av med pepparrot.

3. Blanda stjälkskivorna, rödlök, äpple, citronsaft och hackad persilja till en sallad.

4. Servera torsken med potatis, broccolicrèmen och salladen.

 

Receptet är beräknat för 2 personer.

Fler nyttiga recept för dig som vill äta lite nyttigare hittar du genom att klicka här >>


Läs mer om:

Dela
(4)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…