Annons

Annons

Torskrygg med rödbetor och brynt smör

Lättlagad torskrygg med smakrika tillbehör som rödbeta, kapris och pepparrot. Det brynta smöret med sin sin nötiga smak gör det hela extra gott.

Dela
(1)

Torskrygg med rödbetor, kapris och brynt smör

1 port
1 bit torskrygg, ca 150 g
11/2 tsk salt
11/2 tsk socker
smör att steka i
25 g smör till bryning
1 msk hackad rödbeta
1 msk hackad kapris
pepparrot
dill
citron

 

Gör så här

1. Gnid in fisken med salt och socker och låt stå i 15 min.

Annons

2. Torka av fisken och stek den i smör i stekpanna några min på varje sida. Innertemperaturen ska vara 56 .

3. Bryn smöret i en kastrull på medelvärme tills det tystnar och har fått vacker färg.

4. Lägg upp fisken på tallrik och gruppera rödbeta och kapris bredvid. Riv över pepparrot efter smak. Häll över det brynta smöret och dekorera med dill. Servera med kokt potatis och citronklyftor.

 

Läs mer:

Torskrygg med prästostsmör

Kokt torsk med äggsås

Torsk med smörstekta äpplen

 

Av Britt Mari Granath

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(1)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…