Annons

Annons

Torskrygg med persiljesmör

Torskrygg är en perfekt festrätt – fisken blir saftig och god och är dessutom både enkel och snabb att tillaga. Extra gott blir det med hemgjort kryddsmör som sakta smälter över fisken.

Torskrygg med persiljesmör

4 port
4 portionsbitar torskfilé à 130 g
1/2 tsk salt
2 krm peppar
250 g småtomater
1 fiskbuljongtärning
2 dl grädde
250 g svamp
2 msk smör

Persiljesmör
75 g smör
2 vitlöksklyftor
3 msk hackad persilja

Annons

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Lägg fisken i smorda portionsformar eller på ett stort ugnssäkert fat. Salta och peppra fisken.

2. Dela tomaterna, hacka buljongtärningen. Strö det runt fisken och häll på grädden. Sätt in i ugnen 15 min.

3. Persiljesmör: Blanda smöret med pressad vitlök och persilja.

4. Skiva och stek svampen i smör i stekpanna. Salta och peppra.

5. Vid serveringen: Lägg svampen på fisken. Klicka persiljesmöret på toppen av fisken medan den är het. Eller ställ in fisken mycket snabbt i ugnen igen. Servera med pressad potatis och gröna ärter.

 

Läs mer:

Torsk med prästostsmör

Ugnsbakad torsk & tomater

Kokt torsk med äggsås

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson

Läs också:

Dela
(1)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…