Annons

Annons

Torskrygg med kantareller och smörsås

Torskrygg är både lättlagat och festligt! I det här receptet toppar vi fisken med stekta kantareller och bacon och serverar med sockerärter och läcker smörsås.

Annons

Torskrygg med kantareller & smörsås.
4 port

140 g tärnat bacon
1/2 gul lök
150 g rensade kantareller
smör till stekning
4 bitar torskrygg à 150 g

Smörsås
3 små schalottenlökar
2 dl vitt vin
1 dl vispgrädde
150 g rumsvarmt smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Garnering
dillvippa
sockerärter

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Stek baconet och låt det rinna av på ett hushållspapper. Skala och finhacka löken. Fräs löken och kantarellerna i smör. Blanda bacon, lök och kantareller.

2. Lägg fisken i en smord ugnsform. Salta och peppra efter smak. Lägg på svamp- och baconblandningen.

3. Täck över formen med aluminiumfolie och laga mitt i ugnen 18–20 min.

4. Smörsås: Skala och finhacka lökarna. Lägg dem i en kastrull, häll i vinet och låt allt koka samman på svag värme i ca 10 min. Tillsätt grädde och låt blandningen koka upp. Vispa ner det mjuka smöret i klickar i grytan, såsen ska inte koka. Smaka av med salt och peppar.

5. Garnera med dill och sockerärter. Servera med kokt potatis och morötter.

 

Tips! Fryst torskrygg kan användas till denna rätt.

 

Läs mer:

Torsk i gräddig spenatsås

Torsk i kokossås

Bästa helgmaten – örtgriljerad torskrygg

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

Läs också:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…