Annons

Annons

Torsk med smörstekta äpplen

Torsk med smörstekta äpplen och nötter

Kärna ur och klyfta 2 röda äpplen. Grovhacka ½ dl (35 g) skalade hasselnötter. Smält 1 msk smör med 1 tsk rörsocker, 1 krm malen kryddpeppar, 1 krm salt och ½ krm malen nejlika i en stekpanna. Stek äpplen och nötter tills allt fått lite färg i pannan. Lägg åt sidan och varmhåll. Stek 2 torskryggfilébitar à 125 g i ½ msk smör 2–3 min per sida till fin färg. Dra pannan från värmen och låt stå på eftervärme ytterligare ca 5 min (till 52° innertemp). Blanda äpplena med 1 msk hackad persilja och strö över torsken. Servera med ett potatismos av 300 g potatis.

Annons

 

Gillar du smal och god mat? Här är tre andra härliga recept:

Pasta med musslor och vitt vin

Fläskkotletter med gräddsås 

Krämig pasta med bacon 

 

Av Carolina Soudah
Foto: Hanneke Bonthuis

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…