Annons

Annons

Toppen med tosca!

Dela
(1)

Toscabaka 1

Säg tosca och alla får något drömskt i blicken! Vem skulle inte vilja ha den här ljuvliga chokladtoscakakan till kaffet?

Chokladtosca

Chokladkaka och tosca i en och samma kaka – kan det bli bättre?

12–14 bitar

Annons

100 g smör

2 ägg

1 1/2 dl strösocker

1 3/4 dl vetemjöl

1/2 dl kakao

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1/2 dl mjölk

Hasselnötstosca

125 g hasselnötter

100 g smör

1 dl strösocker

2 msk vetemjöl

2 msk mjölk

Gilla Hemmets på Facebook

Dekoration

valfria frukter & bär

florsocker

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Blanda resten av de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans smöret och mjölken. Bred ut smeten i en smord form, ca 24 cm i diam.

2. Grädda i nedre delen av ugnen 20 min.

3. Hasselnötstosca: Hacka hälften av nötterna grovt och resten fint. Lägg nötterna och de andra ingredienserna i en kastrull. Låt sjuda upp på svag värme under omrörning.

4. Ta ut kakan ur ugnen. Bred på smeten.

5. Grädda mitt i ugnen ytterligare ca 15 min tills toscan fått fin färg. Låt svalna. Dekorera med valfria skivade frukter och bär samt lite pudrat florsocker.


Läs mer om:

Dela
(1)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…