Annons

Annons

Toppen med maräng!

Dela
(2)

Marängtoppad jordgubbspaj

Ljuvlig jordgubbspaj med sött marängtäcke – kan det bli godare? Vill du förenkla så dekorera pajen med färdigköpta marängtoppar.

Marängtoppad jordgubbspaj

6 port

Pajdeg

3 dl vetemjöl

100 g smör

1 dl strösocker

Annons

1 ägg

skal & saft av 1 liten citron

Fyllning

¾ liter jordgubbar

3 ägg

¾ dl strösocker

60 g smör

¾ dl vetemjöl

Maräng

4 äggvitor

2 dl strösocker

Dekoration

10–15 jordgubbar

Ugn 180º, grillvärme

 

Gör så här

1. Pajdeg: Mixa ingredienserna och tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diam. Ställ formen kallt 30 min.

2. Fyllning: Mixa jordgubbarna. Vispa ägg och socker, tillsätt de mixade jordgubbarna.

3. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölet och rör om. Rör i jordgubbsmixen och koka på svag värme tills krämen tjocknat. Häll krämen i pajformen och ställ in i ugnen på 180º ca 15 min.

4. Maräng: Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget, medan du vispar. Vispa tills marängsmeten är glansig, ca 5 min. Spritsa ut toppar på kakan. Ställ delade jordgubbar mellan marängtopparna. Bränn av marängen med brännare eller ställ in pajen i ugnen under grillelementet några min.

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(2)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…