Annons

Annons

Toppa med tosca!

Dela
(3)

Äppelkaka med tosca

Toppa denna underbara choklad- och äppelkaka med ett knaprigt toscatäcke!

Chokladkaka under toscatäcke

14–16 bitar

150 g ljus choklad

125 g mjukt smör

2 dl strösocker

2 ägg

3 dl vetemjöl

1½ tsk bakpulver

½ dl mjölk

Annons

ca 2 äpplen

Tosca

50 g smör

75 g mandelspån

ca 25 g pistaschnötter, ev grovt hackade

1 dl strösocker

1 msk vetemjöl

1 msk mjölk

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Smält chokladen. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning.

2. Vänd ner den smälta chokladen. Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt det i smeten växelvis med mjölken.

3. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diam. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Stick ner dem i smeten.

4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, ca 35 min.

5. Tosca: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna. Värm försiktigt tills smeten precis börjar tjockna. Bred smeten på kakan direkt när den kommit ur ugnen.

6. Grädda kakan mitt i ugnen ytterligare ca 10 min.

Av: Boel Ottmer Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(3)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…