Annons

Annons

Toppa med tosca i påsk!

Dela
(0)

Hemmets Veckotidning

Fina påskkakor i miniformat – vem kan motstå dessa ljuvliga små toscarutor?

Toscaberg

Toscasmeten ska inte vara med i ugnen utan klickas på efter gräddningen.

30–35 rutor

Mazarinbotten

600 g mandelmassa

Annons

200 g mjukt smör

3 ägg

4 msk vetemjöl

Chokladdopp

300–400 g mörk choklad

Toscasmet

100 g smör

1 dl strösocker

2 msk honung

1/2 dl vispgrädde

2 msk glukossirap

3 dl hackad torkad frukt & nötter (mandel, nötter, aprikoser, tranbär)

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Mazarinbotten: Riv mandelmassan och arbeta den mjuk i en bunke. Tillsätt smöret, lite i taget.

2. ”Strila” i äggen, ett i taget. Blanda ordentligt men vispa inte. Rör sist i mjölet.

3. Bred ut smeten i en liten ugnsform, 20×30 cm, klädd med bakpapper. Grädda ca 15 min. Låt bottnen svalna och låt den sedan stå kallt några tim.

4. Skär ut 30–35 rutor.

5. Chokladdopp: Hacka och smält chokladen över vattenbad. Doppa bottnen och sidorna på kakorna i choklad. Låt stelna på bakpapper.

6. Toscasmet: Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Koka massan på svag värme under omrörning till 119°, ca 10 min. Ta kastullen från värmen och rör ner frukt- och nötblandningen. Låt toscan svalna lite. Lägg en klick på varje kaka.

 

Hemmets VeckotidningReceptet kommer från konditori Tösabiten i Ekeby utanför Helsingborg. I Hemmets Veckotidning nr 16 kan du läsa ett reportage om konditorn Linda Olsén. Där bjuder hon dessutom på fler recept på söta petit-fourer!


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…