Annons

Annons

Toppa kladdkakan med kokos & frukt

Kladdkaka med kokos & ananas

Smakerna från sydligare breddgrader matchar chokladen perfekt.

Kladdkaka med kokos & ananas

10–12 bitar
150 g smör
3 ägg
2½dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl kokosflingor
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ringar konserverad ananas (väl avrunnen) eller färsk
Chokladglasyr
100 g philadelphiaost
50 g mjukt smör
½ dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 dl florsocker
Garnering
färsk ananas
physalis
kokosflingor
Ugn 175°

Annons

Gör så här
1. Smält smöret. Vispa ägg och socker lätt. Blanda de torra ingredienserna. Rör ner dem i äggsmeten tillsammans med smöret.
2. Häll smeten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diam. Skär ananasen i bitar och fördela ovanpå. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt svalna.
3. Glasyr: Rör osten smidig med en gaffel och blanda med de övriga ingredienserna. Bred glasyren på kakan. Garnera med ananas, physalis och kokos.

Av Boel Ottmer Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(9)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…