Annons

Annons

Tomatpaj med parmesantäcke

Dela
(0)

Tomatsmulpaj med parmesantäcke

Tomater under smultäcke

1 kg tomater
3 msk olivolja
½ tsk torkad el 2 tsk färsk timjan
1½ dl vetemjöl
100 g smör
1 dl ströbröd
75 g riven parmesanost
30 g pinjekärnor
salt och peppar
Dekoration
pinjekärnor
4 skivor parmaskinka
tomatklyftor
färsk timjan
Ugn 125°, 200°

Annons

Gör så här
1. Skär ett kryss i tomaterna, doppa dem i kokande vatten. Skala och skär dem i klyftor. Ta bort kärnorna.
2. Lägg tomaterna i smord ugnsfast form, ringla över oljan och krydda med salt och peppar. Strö över timjan. Ställ in i ugn 1 timme.
3. Mixa vetemjöl, smör, ströbröd, hälften av parmesanosten och pinjekärnorna. Tillsätt lite olivolja.
4. Blanda tomaterna med resten av parmesanen, fördela i fyra portionsformar, smula över degen och ställ in i ugn ca 15 min tills degen fått fin färg.
5. Dekoration: Rosta pinjekärnorna i torr stekpanna. Rulla ihop parmaskinkan och lägg rullarna på pajerna. Lägg också på tomatklyftor och rostade pinjekärnor. Klipp över lite färsk timjan.

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson

LÄS MER: Festliga smörgåsbakelser

LÄS MER: Räksmörgås med avokado och dill

LÄS MER: Tapastallrik med ost, skinka och fikon

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…