Annons

Annons

Tomat- och fetaostpaj

Dela
(0)

Tomat- och fetaostpaj

Lika god varm som kall.

Tomat- och fetaostpaj

4-6 port

3 dl vetemjöl

150 g smör

2 msk kallt vatten

Fyllning

½ purjolök

200 g spenat

2 msk smör

3 ägg

2 dl kesella

2 dl grädde

3–4 msk pesto

1 dl riven lagrad ost

1 tsk salt

Annons

1 krm svartpeppar

150 g ost av fetatyp

20 små plommontomater

Garnering

tomat

basilika

Ugn 225°

Gör så här

1. Blanda mjöl och smör, gärna i en matberedare. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Svep in degen i plastfilm och låt vila svalt ca 20 min.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Tryck eller kavla ut degen i en smord pajform, ca 24 cm i diam. Nagga pajskalet och förgrädda mitt i ugnen ca 10 min.

3. Fyllning: Strimla purjolöken. Fräs den och spenat blankt i smör. Pressa ur vätskan om det behövs. Fördela blandningen i pajskalet.

4. Blanda ägg, kesella, grädde, pesto, riven ost, salt och peppar. Häll hälften i formen. Tärna fetaosten och halvera tomaterna, fördela i pajskalet. Häll resterande äggstanning över och peta med en gaffel så att den rinner ner.

5. Grädda i nedre delen av ugnen 30–35 min. Den ska ha stannat helt och fått gyllenbrun yta. Garnera med tomater och basilika.

Av Bitte E:son Forsberg Assistent: Linnea Ericsson Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…