Annons

Annons

Toast Skagen med hemgjord majonnäs

Extra lyxig blir den klassiska Toast Skagen med hemgjord majonnäs.

Toast Skagen
4 smörgåsar
500 g oskalade räkor
knappt 1/2 dl crème fraiche
3 msk finhackad dill
citronsaft
4 stora fina skivor fint bröd
smör

Majonnäs
1 äggula
1 msk fransk senap
1 msk vitvinsvinäger
11/2 dl neutral olja

Annons

Garnering
salladsblad
stenbitsrom
dillvippor
citronklyftor

Gör så här

1. Skala räkorna och hacka dem grovt.

2. Majonnäs: Blanda samman äggula, senap och vitvinsvinäger i en skål. Tillsätt oljan, först droppvis sedan i en stråle. Vispa till en tjock majonnäs. Smaka av med lite salt och peppar. Blanda samman räkorna med majonnäs, crème fraiche, dill och lite pressad citronsaft. Smaka av med salt och peppar.

3. Rosta eller stek brödskivorna gyllene. Bred på smör.

4. Garnering: Lägg salladsblad på brödskivorna. Toppa med räkröra, rom och dillvippor. Servera med citronklyftor.

 

Tips! Se till att alla ingredienser till majonnäsen är rumstempererade innan du börjar.

 

Läs mer:

Krämig gratäng med räkor och sparris

Lyxig cheesecake med räkor

Smörgåstårta med lax och räkor 

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

Läs också:

Dela
(9)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…