Annons

Annons

Tiramisu med karamellkräm

Tiramisu med karamellkräm varvat med färskostkräm blir en perfekt avslutning på en läcker måltid. Servera gärna den goda efterrätten i vackra glas.

Annons
Tiramisu med karamellkräm

Vår tiramisu med karamellkräm passar perfekt som dessert.

4 port
1½ dl strösocker
2 dl vispgrädde
80 g smör
2 ägg
125 g mascarpone (italiensk färskost)
100 g mandelskorpor

Garnering
strössel eller annan kakdekoration

 

Gör så här

1. Smält sockret i en teflonpanna tills det börjar gulna. Tillsätt grädde och smör, skuret i små tärningar. Låt svalna.

2. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna styva. Blanda mascarponeosten med äggulorna, vänd ner de vispade äggvitorna.

3. Krossa skorporna och blanda i smörkrämen. Varva kräm och mascarponeröra i fyra glas. Avluta med smörkräm.

 

Läs mer:

Hallonsmulpaj i glas 

Vit chokladmousse med hallon

Citrondröm i glas

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson

Läs också:

Dela
(76)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…