Annons

Annons

Timjansrimmad halstrad torskrygg på grönsaksbädd

I dag är torsk en riktig festfisk, men tänk på att välja miljöcertifierad. Tycker du att torskryggen är för dyr, köp vanlig torskfilé eller annan mager vitfisk som till exempel sej.

Dela
(0)

Timjansrimmad halstrad torskrygg på grönsaksbädd

1 port, 245 kcal
5 dl vatten + 3 msk salt
1 msk hackad färsk timjan
1 bit torskrygg (140 g)
100 g strimlad fänkål
½ skivad gul lök (50 g)
1 tsk rapsolja
1½ dl krossade tomater (150 g)
½ msk tomatpuré
1 tsk dijonsenap
salt, svartpeppar och timjan
30 g sockerärter

Annons

1. Blanda vatten, salt och timjan. Rör om tills saltet lösts upp, lägg sen ner torsken och låt rimma cirka 30 minuter.

2. Fräs fänkål och lök i olja i några minuter.

Gilla Hemmets på Facebook

3. Blanda ner tomatkross, tomatpuré, senap och kryddor. Koka upp och låt puttra cirka 10 minuter.

4. Tillsätt sockerärterna och låt koka med i ett par minuter. Smaka av!

5. Ta upp fisken ur lagen, torka av, pensla ytan med olja och halstra cirka 3 minuter på varje sida.

 

Receptet är hämtade ur boken 5:2 för kvinnor av Marie Tegner (Bonnier Fakta). I boken får du praktiska råd och recept på allt från frukostar till luncher och middagar som kan passa under lågkaloridagarna. Läs mer om boken här. 

Foto: Jenny Grimsgård

 

Fler 5:2-recept hittar du här.

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…