Annons

Annons

Saftig tigerkaka i långpanna

Alla älskar tigerkaka! Här bakar vi den i långpanna och sätter smak med citron, choklad och kola.

Annons

Tigerkaka i långpanna

ca 48 st

275 g smör, rumstemp
4½ dl strösocker
6 ägg
7½ dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1½ dl vispgrädde
fint rivet skal av 1 citron
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
½ dl ljus sirap
Ugn 200°

 

Gör så här

1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner det i smeten tillsammans med grädden.

2. Smaksätt ca 2/3 av smeten med citron och resterande smet med siktad kakao, vaniljsocker och sirap. Bred ut citronsmeten i en bakpappersklädd långpanna (ca 30×40 cm). Klicka på chokladsmeten. Marmorera smeten lite med hjälp av skaftet på en sked.

3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Låt svalna. Skär i rutor.

 

Läs mer

Citronrutor i långpanna

Saftig morotskaka

Äppelkaka i långpanna

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

 

Läs också:

Dela
(20)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…