Annons

Annons

Testa glöggbrownies!

Dela
(2)

Glöggbrownies

Prova vår juliga variant på brownies!

Glöggbrownies
ca 24 st
¾ dl russin
3 msk glögg
150 g ljus choklad
150 g mjukt smör
2 dl strösocker
3 ägg
2 ½ dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 krm salt
50 g grovt hackade valnötter
Chokladglasyr
100 g mörk choklad
½ dl florsocker
1 msk mjukt smör
Garnering
valnötter
Ugn 175°

Annons

Gör så här:
1. Lägg russinen i en burk. Häll glöggen över. Låt stå och dra minst 4 tim, gärna över natten. Smält chokladen. Rör ihop smör och socker. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.
2. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem samt nötter, choklad, russin och glögg. Fördela smeten i en form, ca 20×30 cm, med bakpapper.
3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt svalna. Skär i rutor.
4. Glasyr: Smält chokladen. Rör i florsocker och smör. Klicka lite glasyr på varje kaka. Garnera med nötter. Låt stelna.

Av Boel Ottmer Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(2)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…