Annons

Annons

Testa cheesecakebakelser!

Cheesecakebakelser

Frysta minicheesecakes som är lika goda direkt från frysen som när de tinat.

Cheesecakebakelser
16–18 st
100 g smör
½ dl kokosflingor
14 digestivekex
Fyllning
2 gelatinblad
2 ägg
2½ msk strösocker
150 g färskost, t ex philadelphiaost
½ dl lemon curd
1 dl vispgrädde
Garnering
ca 1 dl lemon curd
jordgubbar & lime

Annons

Gör så här
1. Smält smöret och rör i kokosen. Smula kexen, gärna i en mixer. Rör ner smulorna i smöret. Tryck ut det i aluminiumformar, spara ev lite av smulorna till garnering. Ställ in i kylen.
2. Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten minst 5 min. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt färskost och lemon curd. Vispa till en slät smet. Vispa grädden och vänd ner den.
3. Häll av vattnet från gelatinbladen. Låt gelatinbladen smälta på svag värme, gärna över vattenbad. Ta lite av fyllningen (ca 2 msk) och rör samman med gelatinen. Rör sedan ner gelatinblandningen i resten av fyllningen. Fördela fyllningen i formarna. Strö ev på kexsmulor som garnering. Ställ in i frysen, 2–3 tim.
4. Garnering: Ta ut formarna ur frysen strax före servering. Värm lemon curden en aning så att den blir lite tunnare. Klicka ut på bakelserna. Garnera med jordgubbar och tunna limeklyftor.
Tips! Lemon curden blir bäst om man väntar med att ta på den tills bakelserna tagits ur frysen.

Av Boel Ottmer Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…