Annons

Annons

Krämig tacogratäng med kyckling och tortillachips

Gratängen för dig som gillar mexikanskt – krämig och smakrik. En riktig familjefavorit och ett roligt alternativ till klassisk tacos under fredagsmyset!

Dela
(2.2k)

Tacogratäng med kyckling

4 port
4 kycklingfiléer
2 tsk tacokrydda
2 msk smör
1 gul lök
1 burk, 300 g, chunky salsa medium
300 g färskost, t ex philadelphia
2 paprikor
1 burk, 285 g, majskorn
200 g tortillachips
2 dl riven ost
Ugn 225°

Annons

 

Gör så här

1. Tärna kycklingen med vass kniv. Stek kycklingen i smör tillsammans med tacokryddan. Skala och tärna löken. Vänd ner lökhacket i stekpannan med kycklingen och låt det fräsa tillsammans någon minut.

2. Blanda samman salsan och färskosten. Skölj, kärna ur och tärna paprikorna. Varva kycklingköttet med paprika och avrunnen majs i en ugnssäker smord form. Häll över färskostblandningen.

3. Tryck ner lite chips längs kanten av formen. Alla chips får inte plats i formen, servera dem som blir över i en skål bredvid. Strö över riven ost. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min (lägg aluminiumfolie över chipsen efter 5 min).

 

Läs mer:

Tacogratäng med avokado

Festlig lövbiffsgratäng

Krämig tacopaj

 

Av Ellinor Varady

Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(2.2k)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…