Annons

Annons

Tacobollar med guacamole

Köttbullar med tacosmak som vi avnjuter med en god guacamole och rostade och strimlade tortillas. Och så lite sallad på det!

Smala veckan HV29 Tacobollar

2 msk ströbröd
2 msk vatten
1½ msk taco kryddmix
250 g nötfärs
1 msk smör till stekning

Guacamole
1 avokado
1 tomat
1 liten schalottenlök
½ msk limesaft
salt
ev 1 krm chiliflakes

Tortillastrimlor
1 majstortilla
1 msk smält smör
tacokrydda

Annons

Servering
sallad

Ugn 175°

 

Gör så här
1. Blanda ströbröd, vatten och tacokrydda i en bunke, låt stå någon minut. Blanda med färsen till en slät smet. Forma till små bollar och stek i smör ca 7 min.

2. Guacamole: Skala, kärna ur och mosa avokadon. Dela, kärna ur och tärna tomaten fint. Finhacka löken. Blanda avokado, tomat, lök och limesaft. Smaka av med salt och ev chiliflakes.

3. Tortillastrimlor: Pensla brödet med smält smör och strö över lite tacokrydda. Skär i tunna strimlor och sprid ut på en plåt med bakpapper. Rosta i ugn, 10–15 min.

4. Servera bollarna med guacamole och sallad. Toppa med tortillastrimlor.

 

Receptet är beräknat för 2 personer.

Fler nyttiga recept för dig som vill äta lite nyttigare hittar du genom att klicka här

Läs också:

Dela
(45)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…