Annons

Annons

Ta en, ta två…

Dela
(0)

Vanilj- & chokladbullar

Inuti bullen döljs en himmelsk fyllning!

Vanilj- & chokladbullar

20 st

75 g smör

2 dl mjölk

50 g jäst för söta degar

1 ägg

¾ dl strösocker

6–7 dl vetemjöl

Fyllning

2 dl marsan snabb vaniljsås

150 g mörk choklad

Annons

Garnering

50 g mörk choklad

50 g vit choklad

Ugn 250º

 

Gör så här

1. Smält smöret, häll i mjölken och värm till fingervärme, 37º. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vätskan och ägget, rör tills jästen löst sig. Tillsätt socker och nästan allt mjölet, spara lite till utbakning. Arbeta samman degen tills den är smidig och blank. Jäs under duk 30 min.

2. Fyllning: Gör vaniljsåsen enl anv på förp. Knåda degen på mjölat bakbord. Dela den i 20 lika stora bitar, rulla till bullar. Tryck en fördjupning i bullen, fyll gropen med lite vaniljkräm och en chokladbit. Knip ihop degen runt fyllningen.

3. Lägg bullarna i muffinsformar på en plåt, låt jäsa under duk ca 30 min till dubbel storlek.

4. Grädda bullarna mitt i ugnen 5–10 min. Låt dem svalna under duk.

5. Garnering: Smält chokladen och ringla den över de kalla bullarna.

Av: Ellinor Varady Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…