Annons

Annons

Syrligt god passionscheesecake

Släpp loss fantasin och baka härliga kakor till påsk! Med passionsfrukt dekorerar du din cheesecake extra fint.

Cheesecake med passionsfrukt

Fräscht och praktiskt – fryst cheesecake på ljuvlig chokladbotten.

Passionscheesecake
14–16 bitar

Botten
200 g chocolate chip cookies
½ dl havregryn
100 g mjukt smör

Fyllning
200 g färskost, t ex philadelphia-
½ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
rivet skal av 1 lime
4 passionsfrukter
3 dl vispgrädde

Annons

Lemon curd
pressad saft av 2 citroner
2 dl strösocker
2 ägg
25 g mjukt smör

Garnering
minimarängtoppar
1–2 passionsfrukter

 

Gör så här
1. Botten: Smula sönder kakorna tillsammans med havregrynen, gärna i en matberedare. Blanda med det riktigt mjuka smöret. Tryck ut i en form med löstagbar botten (ca 24 cm i diam). Ställ in i kylen.

2. Fyllning: Vispa ihop färskost, florsocker, vanilj och limeskal. Blanda i innanmätet av passionsfrukterna. Vispa grädden och vänd ner den. Häll fyllningen på kakbottnen. Låt stå i frysen minst 4 timmar.

3. Lemon curd: Blanda citronsaft, socker och ägg i en kastrull. Låt sjuda, inte koka, tills det tjocknar. Ta från värmen. Tillsätt smöret lite efter hand under omrörning. Rör samman till en slät smet. Låt svalna.

4.Häll lemon curden ovanpå den stelnade fyllningen. Ställ åter in i frysen. Låt tina ca 30 min i rumstemp före servering. Garnera med minimaränger och passionsfrukt.

 

Läs mer

Blåbärscheesecake med lime  

Läckra cheesecakesbrownies 

Baka i långpanna 

 

Av Boel Ottmer
Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(14)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…