Annons

Annons

Syltsnitt med choklad

Förgyll fikastunden med en liten läcker syltkaka!

Dela
(0)

 

Syltsnitt med choklad

Fantastiskt goda vardagskakor som också platsar på fina kalas!

ca 26 st
200 g smör
1 dl rörsocker
5 dl vetemjöl
ca ½ dl fint hackade nötter
3/4 msk kakao

Fyllning
ca 2 msk sylt, tex hallon-

Glasyr
1 dl florsocker
½–3/4 msk vatten

Annons

Ugn 175 °

Gör så här

1. Rör samman smör, rörsocker och mjöl, gärna i matberedare. Kör i så fall bara precis ihop till en deg.

2. Dela degen i två delar. Smaksätt den ena med nötter och den andra med kakao. Rulla ut varje sort till två längder, lika långa som plåten.

3. Lägg en nötlängd ovanpå varje chokladlängd. Gör en fördjupning längsmed längden.

4. Fyllning: Fyll fördjupningen med sylt. Grädda mitt i ugnen 15–20 min.

5. Glasyr: Blanda florsocker med lite vatten och bred det på kakorna efter gräddningen.

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…