Annons

Annons

Syltkakor med mandel

Klassisk småkaka av mördeg, här har vi också lite med mandel i degen. Använd gärna jordgubbssylt eller en annan vacker, röd sylt.

Dela
(2)

Syltkakor med mandel

ca 35 st

200 g smör, mjukt
100 g skållad malen mandel el mandelmjöl
3½ dl vetemjöl
1 dl strösocker

Fyllning & garnering
ca ½ äggvita
25–50 g hackad mandel
ca ½ dl jordgubbssylt

Ugn 175°

 

Gör så här

Annons

1. Rör samman smör, malen mandel el mandelmjöl, vetemjöl och socker till en deg.

2. Forma degen till två längder, ca 3 cm i diam. Skär i ca 1½ cm långa bitar. Gör en fördjupning i varje.

3. Fyllning & garnering: Doppa snittytan i lätt uppvispad äggvita och sedan i mandeln. Lägg kakorna på plåt med bakpapper. Klicka sylt i fördjupningarna.

Gilla Hemmets på Facebook

4. Grädda mitt i ugnen ca 12 min.

 

Av Boel Ottmer Foto: Pontus Ferneman

 


Läs mer om:

Dela
(2)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…