Annons

Annons

Svensk husmanskost när den är som bäst!

Annons

Laxpudding

Överraska med laxpudding till middag! Med skirat smör och gröna ärter till är det en klar favorit.

Laxpudding med skirat smör

4 port

10 fasta potatisar

1 gul lök

2 msk smör

50 g dill

200 g gravad el rimmad lax i tunna skivor

3 ägg

3 dl mjölk

1 tsk salt

1 krm vitpeppar

Serveringsförslag

havssalt

skirat smör

citronklyftor

gröna ärter

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Skala och koka potatisarna. Skala och skiva löken tunt. Stek löken mjuk i smör på svag värme. Låt svalna. Hacka dillen.

2. Skär potatisen i skivor. Täck botten av en smord ugnsform med ett lager potatis. Lägg på ett lager lök och strö över dill.

3. Fördela laxskivor ovanpå och täck med ett lager potatis. Fortsätt att varva tills det tar slut. Avsluta med potatis och dill.

4. Vispa ägg och mjölk. Tillsätt salt och peppar. Häll det över potatisen i formen. Tillaga på nedersta falsen i ugnen ca 55 min, tills äggstanningen stelnat och puddingen fått fin färg. Servera med havssalt, skirat smör, citronklyftor och gröna ärter.

Av Eva Boström  Foto: Hanneke Bonthuis

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…