Annons

Annons

Sväng ihop en sommarlätt sallad!

Dela
(0)

Italieninspirerad sallad med antingen mozzarellaost eller fetaost. Servera rätten bara med bröd eller till kallskuret eller grillat.

4 port

1–2 ciabattabröd el annat bröd

2 rödlökar

ca 30 körsbärstomater

2 mozzarellaostar el 150 g fetaost

Annons

flingsalt

4 msk god olivolja

1/2 – 1 kruka basilika

ca 12 svarta oliver

Ugn 250°

Gör så här

1. Skär brödet i små krutonger och rosta dem krispigt gyllenbruna på en plåt mitt i ugnen. Låt svalna.

2. Skala och finhacka löken. Halvera tomaterna och tärna osten. Lägg lök, tomat och ost i en bunke. Salta och ringla över lite olivolja. Låt dra ca 10 min.

3. Bryt av basilikabladen och lägg på ett stort fat strax före servering. Strö över oliver, lök- och tomatröran och sist brödkrutongerna.

Foto: Synöve Dreyer


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…