Annons

Annons

Sväng ihop en pastagratäng!

Pastagratäng med ädelost

Njut av allt det goda i en och samma form!

Pastagratäng med ädelost

4 port

400 g valfri pasta

1 squash

½ purjolök

1 gul paprika

4 msk smör

140 g ädelost

3 dl crème fraiche

2 msk finhackad persilja

700 g fläskfilé

Annons

140 g skivad bacon

10 cocktailtomater

1½ dl riven mozzarellaost

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Koka pastan enl anv på förp. Tärna squashen. Strimla purjolöken. Kärna ur och tärna paprikan. Fräs grönsakerna i 2 msk smör utan att det får färg.

2. Riv ädelosten och blanda med crème fraiche och persilja.

3. Putsa köttet, salta och peppra. Bryn köttet i 2 msk smör. Stek vidare i smord ugnsfom mitt i ugnen ca 18 min. Skär köttet i skivor.

4. Dela baconet i mindre bitar och stek knaprigt, låt rinna av på hushållspapper.

5. Blanda pastan och grönsakerna. Fördela i en smord ugnsform. Klicka ut ¾ av oströran och vänd om några gånger. Fördela köttskivorna ovanpå. Klicka ut resten av oströran.

6. Dela tomaterna i bitar och lägg ovanpå. Toppa med bacon och riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min.

Av Bitte E:son Forsberg Assistent: Lovisa Norrsell Foto: Anders Norrsell

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…