Annons

Annons

Sväng ihop en god tacogratäng!

En rolig och lättlagad variant av vår klassiska fredagsfavorit. Serveras direkt efter tillagning, annars mjuknar chipsen.

Dela
(203)

Tacogratäng

Tacogratäng med kyckling

4 port

4 kycklingfiléer

2 + 2 msk smör

1 purjolök

2 vitlöksklyftor

1 orange paprika

1 påse tacokrydda

1 dl vatten

3 tomater

200 g nachochips

2 dl crème fraiche med smak av paprika & chili

Annons

1 dl avrunna majskorn

230 g tacosås

2 dl riven lagrad ost

Garnering

1–2 avokador

kryddgrönt

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Putsa och dela kycklingen i mindre bitar. Stek i 2 msk smör.

2. Ansa och strimla purjolöken. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och tärna paprikan. Fräs lök, vitlök och paprika blanka i 2 msk smör utan att det tar färg.

3. Tillsätt tacokrydda och vatten och stek vidare några min tills vattnet kokat bort. Tärna tomaterna. Vänd ner kyckling och tomat, spara lite tomat till garnering.

4. Varva kycklingröra, nachochips, crème fraiche, majs och tacosås i en smord ugnsform. Avsluta med chips på toppen, strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen ca 10 min.

5. Garnera med tärnad avokado, tomat och kryddgrönt.

 

Läs mer

 

 

Av Bitte E:son Forsberg

Assistent: Lovisa Norrsell

Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(203)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…